Ingredientai

Viso grūdo kvietiniai miltai 200 ml
Ruginiai miltai (grikių miltai) 50 g
Mėgstamas aliejus (graikinių riešutų, lazdynų riešutų, avokadų, saulėgrąžų, alyvuogių) 90 ml
Sezamų sėklos 50 g
Patraiškyti linų sėmenys 50 g
Kmynai 5 v. š.
Aguonos 5 v. š.
Saulėgrąžų sėklos 150 g
Džiovintų medetkų žiedlapiai 5 v. š.
Druska (duonelių masei ir apibarstymui) 3 žiupsneliai
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Puode užvirkite obuolių sultis, suberkite visas sėklas ir šiek tiek druskos. Išmaišykite.

2. Nuimkite nuo ugnies, supilkite aliejų, dėkite miltus ir maišykite tol, kol masė taps kremiška. Suberkite medetkų žiedlapius ir išmaišykite. Tešla turėtų būti tokia, kad nekristų nuo šaukšto, bet lengvai teptųsi ant sviestinio popieriaus. Jei matote, kad tešla per tiršta, reguliuokite jos tirštumą įpildami šiek tiek vandens.

3. Masę plonai tepkite ant sviestinio popieriaus (išlyginkite mentele arba dėkite antrą sviestinio popieriaus lakštą, palyginkite su kočėlu ir nuimkite popierių), apibarstykite druska ir dėkite į 150 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite su karšto oro apipūtimo funkcija apie 40–45 minutes, kol gražiai apskrus. Išėmus padalinkite į mažesnes dalis.

4. Geriausia duoneles džiovinti po vieną skardą, taip geriau išdžius.

ALFO PATARIMAI:

· Sėklas galite dėti tokias, kokias norite ir jas kartkartėmis keisti.
· Jei neturite žiedlapių, galite jų nedėti.
· Jei norite dar įmantresnio skonio – įdėkite aitriųjų paprikų ar kitų prieskoninių žolelių. Eksperimentuokite pagal tai, ką mėgstate.
· Šios duonelės puikiai tiks pasiimti į iškylas.
· Vienintelis blogas dalykas, kad šių duonelių reikia iškepti ne vieną ir ne dvi porcijas, nes jų bus vis negana.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai