Ingredientai

Trapi tešla:
Miltai 310 g
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Druska 0.5 šaukštelio
Pistacijų frančipanas:
Cukrus 150 g
Pistacijų pasta 30 g
Aviečių džemas:
Aviečių tyrė 70 g
Šaldytos avietės 50 g
Penktinas 2 g
Porcijos: 8
Šefas Ali Gadžijevas siūlo pasigaminti patobulintą Trijų karalių pyrago receptą su pistacijų įdaru.

Gaminimo eiga

1. Gamybą pradedame nuo tešlos. Sviestą išplakti su cukrumi. Plakant po vieną įmušti du kiaušinius. Plakti iki vientisos masės.

2. Atskirame inde sumaišyti visus birius ingredientus ir sumaišyti kartu su išplakta mase. Maišyti, kol tešla taps vientisa. Ją įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve, kol atvės.

3. Frančipanui virtuvinio kombaino pagalba susmulkinti sviestą su cukrumi. Įdėti pistacijų pastos ir toliau malti. Bemalant po vieną įmušti kiaušinius. Tuomet supilti migdolų miltus ir miltus. Permalti iki vientisos masės. Supilti į konditerinį maišelį ir pasidėti, kol išsivirsime aviečių džemą.

4. Liko pasiruošti aviečių džemą. Aviečių tyre su šaldytomis avietėmis supilti į prikaistuvį. Cukrų sumaišyti su pektinu, kad geriau pasiskirstytų džeme. Supilti į aviečių tyrę, išmaišyti ir užvirti. Užvirus pavirti apie 1 min. Įspausti šiek tiek citrinos sulčių, permaišyti ir džemas paruoštas.

5. Tešlą iškočioti apie 4 mm storio. Iš jos su kepimo žiedu išspausti 2 apskritimus ir juosteles formelės šonams padengti. Į formos dugną dėti vieną apskritimą ir pilnai padengti šonus tešla. Supilti pistacijų frančipaną. Ant jo supilti aviečių džemą. Viršų uždengti likusiu tešlos apskritimu. Paviršių nelabai giliai išraižyti norimu raštu ir patepti kiaušinio plakiniu.

6. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

7. Iškepus palaukite, kol pravės, kad įdaras būtų tvirtesnis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai