Ingredientai

Kiaulienos sprandinė 500 g
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Saldžiosios raudonosios paprikos 0.5 vnt.
Pievagrybiai 16 vnt.
Ryžiai 400 g
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Česnakai 2 vnt.
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite aliejuje, kol apskrus kartu pjaustytais pievagrybiais.

Suberkite kartu su likusiu aliejumi keptuvėje į ketaus metalo puodą ir apibarstykite druska ir pipirais.

Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje su smulkiai pjaustytais svogūnais ir paprikomis, kol gražiai apskrus.

Suberkite ant keptos kiaulienos ir apibarstykite druska ir pipirais.

Suberkite ant morkų ir uždėkite per pusę perpjautas česnakų galvas (nuimkite tik sausas luobeles ir nuplaukite).

Supilkite kelis kartus šaltame vandenyje perplautus ryžius.

Užpilkite vandens tiek, kad apsemtų ryžius per 2 pirštus.

Pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai pjaustytomis kalendromis.

Puodą uždenkite ir pašaukite valandai į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Plovą sumaišykite ir patiekite su raugintais agurkais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba