Ingredientai

Cukrus 1.5 stiklinės
Medus 5 šaukštai
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Cukrus 6 šaukštai
Citrinų sultys 0.5 šaukšto
Želatina 2 šaukštai
Porcijos: 10
Dėkojame skaitytojai Jurgitai už pasidalintą medaus torto receptą.

Gaminimo eiga

Į dubenį sudėkite išlydytą sviestą, medų, kiaušinius, cukrų. Dubenį padėkite virš vandens garų ir maišykite apie 10 - 15 minučių, kol išsilydys cukrus.

Į jau atvėsusią, bet dar šiltą masę supilkite išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Supilkite kepimo miltelius, miltus. Gerai išminkykite (kol tešla nebelips prie rankų) ir padalinkite į vienodas dalis lakštams.

Gautas dalis iškočiokite. Papločiai turi būti labai ploni.

Lakštus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 – 4 minutes, kol gražiai paruduoja.

Iš pravėsusių lakštų išpjaukite norimas formas. Likučių neišmeskite - atvėsusius sutrinkite iki trupinių.

Visus kremui skirtus produktus išplakite elektriniu plakikliu ir pamažu supilkite į ištirpdytą želatiną. Gerai išmaišykite ir dubenį kelioms minutėms pastatykite į šaldytuvą, kol kremas šiek tiek sutvirtės.

Lakštus pertepkite kremu ir sluoksniuokite. Tuo pačiu kremu ištepkite torto viršų ir šonus. Apibarstykite sutrintais lakštų likučiais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai