Ingredientai

kokybiškos jautienos išpjovos arba nugarinės 0.5 kg
grietinės 200 g
sviesto 50 g
didesnių svogūnų 2 vnt.
natūralios pomidorų pastos 2 v. š.
miltų 1 v. š.
vandens šlakelis
druskos ir pipirų žiupsnelis
aliejaus šlakelis

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia, išmuškite jautienos mėsą tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių. Supjaustykite plonomis, iki 10 cm ilgio juostelėmis. Nepamirškite pjaustyti išilgai raumens skaidulų. Mėsos juosteles palikite kambario temperatūroje, ruoškite padažą.

2. Jam keptuvėje ištirpinkite daugiau nei pusę turimo sviesto, įkaitinkite šaukštą aliejaus, dėkite pjaustytus svogūnus, vis pamaišydami juos apkepkite iki auksinės spalvos. Tuomet suberkite miltus, gerai išmaišykite, apie minutę pakaitinkite. Sudėkite grietinę, pomidorų pastą, prieskonius, maišykite toliau. Įpilkite šiek tiek vandens, ant nedidelės ugnies kelias minutes patroškinkite padažą, kol taps tirštas.

3. Padažui besitroškinant, kitoje švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sviestą. Atskirai apkepinkite jautienos juosteles – jos turi apskrusti. Tam prireiks 2–3 minučių. Apkepintą mėsą dėkite į padažą, išmaišykite, uždenkite dangčiu, šiek tiek patroškinkite ant nedidelės ugnies.

4. Garnyrą befstrogenui galima rinktis tradicišką – bulvių piurė. Taip pat gardu yra valgyti su makaronais, skrudintomis bulvytėmis, ryžiais, netgi šiuolaikiškai – greta patiekti kuskusą, kitas mėgstamas kruopas.

Receptu dalijasi „Maxima”.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai