Ingredientai
Gaminimo eiga
* Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.
* Įpilkite sumaišytą aliejų ir neilgai plaktą kiaušinį. Gerai išmaišykite.
* Į tešlą po truputį pilkite šilto vandens (jis turėtų būti ne vėsesnis kaip 40 laipsnių) ir minkykite. Tešla neturi būti per skysta.
* Minkykite, kol taps švelni, šiek tiek žvilgi ir elastinga.
* Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, aptepkite jį šlakeliu aliejaus ir palikite dubenyje apdengtą rankšluosčiu porai valandų.
* Iškilusią tešlą dar šiek tiek paminkykite ir formuokite riestainius.
* Didžiausiame puode užvirkite vandens ir į verdantį vandenį dėkite po kelis didriestainius. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau didriestainių tilps vienu kartu, tačiau jų neturėtų būti daugiau nei keturi. Beigelius apvirkite po porą minučių.
* Apvirtus beigelius dėkite ant rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.
* Aptepkite kiaušinio baltymu ir galite apibarstyti aguonomis arba sezamo sėklomis.
* Beigelius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiškite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Atsiliepimai