Ingredientai

velniai sūdytos Santa Bremor silkių filė, smulkintos 400 g
vidutinio dydžio bulvių, išvirtų ir susmulkintų 2 vnt.
vidutinio dydžio morkų, išvirtų ir susmulkintų 2 vnt.
didelio (~250/300 g) burokėlio, išvirto ir susmulkinto 1 vnt.
vidutinio žaliojo obuolio, nulupto ir susmulkinto 1 vnt.
vidutinio svogūno, smulkinto 1 vnt.
kiaušinio, kietai virto ir smulkinto 1 vnt.
majonezo 0.25 puodelio
grietinės 0.25 puodelio
Petražolių ir krapų papuošimui
Druskos ir grūstų pipirų pagal skonį
Šventinis stalas neapsieina be tradicinių burokėlių ir silkių salotų. Spalvingi daržovių sluoksniai visada puikiai dera su lengvai sūdyta silkių filė. Tad kviečiame iš naujo atrasti šį klasikinį šventinį patiekalą!

Gaminimo eiga

1. Paruoškite padažą: gerai sumaišykite majonezą su grietine. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Salotas formuokite dideliame stikliniame inde. Indo dugne sudėkite smulkintas bulves, ant jų paskirstykite valgomąjį šaukštą paruošto padažo.

3. Sudėkite sluoksnį silkių ir uždenkite smulkintų svogūnų sluoksniu.

4. Tada sudėkite sluoksnį morkų ir sluoksnį obuolių, ant jų paskirstykite valgomąjį šaukštą padažo.

5. Sudėkite burokėlių sluoksnį ir dosniai uždenkite padažo sluoksniu.

6. Užberkite smulkintą kiaušinį. Padekoruokite smulkintais krapais ir petražolėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai