Šventinis stalas neapsieina be tradicinių burokėlių ir silkių salotų. Spalvingi daržovių sluoksniai visada puikiai dera su lengvai sūdyta silkių filė. Tad kviečiame iš naujo atrasti šį klasikinį šventinį patiekalą!

Gaminimo eiga

1. Paruoškite padažą: gerai sumaišykite majonezą su grietine. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Salotas formuokite dideliame stikliniame inde. Indo dugne sudėkite smulkintas bulves, ant jų paskirstykite valgomąjį šaukštą paruošto padažo.

3. Sudėkite sluoksnį silkių ir uždenkite smulkintų svogūnų sluoksniu.

4. Tada sudėkite sluoksnį morkų ir sluoksnį obuolių, ant jų paskirstykite valgomąjį šaukštą padažo.

5. Sudėkite burokėlių sluoksnį ir dosniai uždenkite padažo sluoksniu.

6. Užberkite smulkintą kiaušinį. Padekoruokite smulkintais krapais ir petražolėmis.