Gaminimo eiga

Išardomą kepamąją formą išklokite kepimo popieriumi, traškiąją duonelę susmulkinkite virtuvės kombainu. Pagaminkite daržovių sultinį (1 stiklinė vandens ir 1 kubelis sultinio), atvėsinkite ir nugriebkite nuo paviršiaus sustingusius riebalus.

Išbrinkinkite želatiną vandenyje (1/3 stiklinės ) ir ištirpinkite įstatę indą į karštą vandenį. Šiltą tirpalą supilkite į sultinį, užpilkite ant sumaltos duonelės ir gerai išmaišykite. Mišinį sudėkite į formą, apspaudę sulyginkite sluoksnį, kad būtų vienodo storio, tada formą įdėkite į šaldytuvą.

Nusunkę nusausinkite silkę ir kuo smulkiau ją supjaustykite, sukapokite svogūną.

Pertrinkite grūdėtąją varškę per sietelį, sumaišykite su grietine, silke ir svogūnu. Paskutinį į mišinį įplakite želatinos tirpalą ir viską tuojau pat supilkite į formą. Apdenkite ir palikite sustingti ne trumpiau kaip 4 valandoms.

Prieš patiekdami papuoškite agurkų griežinėliais ir susmulkintais svogūnų laiškais.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais
Lengvai paruošiamas
10 min.

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Greitas šprotų užkandis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Greitas šprotų užkandis

Cukinijų suktinukai
Lengvai paruošiamas
15 min.

Cukinijų suktinukai