Ingredientai
Gaminimo eiga
Išardomą kepamąją formą išklokite kepimo popieriumi, traškiąją duonelę susmulkinkite virtuvės kombainu. Pagaminkite daržovių sultinį (1 stiklinė vandens ir 1 kubelis sultinio), atvėsinkite ir nugriebkite nuo paviršiaus sustingusius riebalus.
Išbrinkinkite želatiną vandenyje (1/3 stiklinės ) ir ištirpinkite įstatę indą į karštą vandenį. Šiltą tirpalą supilkite į sultinį, užpilkite ant sumaltos duonelės ir gerai išmaišykite. Mišinį sudėkite į formą, apspaudę sulyginkite sluoksnį, kad būtų vienodo storio, tada formą įdėkite į šaldytuvą.
Nusunkę nusausinkite silkę ir kuo smulkiau ją supjaustykite, sukapokite svogūną.
Pertrinkite grūdėtąją varškę per sietelį, sumaišykite su grietine, silke ir svogūnu. Paskutinį į mišinį įplakite želatinos tirpalą ir viską tuojau pat supilkite į formą. Apdenkite ir palikite sustingti ne trumpiau kaip 4 valandoms.
Prieš patiekdami papuoškite agurkų griežinėliais ir susmulkintais svogūnų laiškais.