Ingredientai

Miltai 4 stiklinės

Kremui:

Cukrus 1 stiklinė
Miltai 1 v. š.
Krakmolas 1 v. š.
Pienas 2.5 stiklinės
Porcijos: 5

„Mano šeimoje iš kartos į kartą yra perduodamas „Napoleono“ receptas, kurį kepdavo mano močiutė, kepa mama, kepu aš ir, esu tikra, keps ir Maja. Anksčiau gamindavome sunkesnį „Napoleono“ variantą ir vietoj kondensuoto naudodavome rududu, o pertepant dėdavome ne tik uogienę, bet ir kepintų migdolų bei pieniško šokolado. Šiandien dalinuosi lengvesniu ir puresniu „Napoleonu“ variantu,“ – sako radijo laidų vedėja, prodiuserė Simona Albavičiūtė.

Gaminimo eiga

  • “Miltus pasipilu ant stalo, sviestą susitarkuoju ant viršaus ir trindama rankose sumaišau su miltais, kol jie tampa smulkiais trupiniais. Tada užpilu plaktus kiaušinius ir uždedu grietinės. Viską suminkau iki bendros masės ir dedu į šaldytuvą nakčiai.

  • Kitą dieną, tešlą padalinu į 8–9 vienodas dalis ir kepu 180 laipsnių temperatūroje. Tam, kad forma būtų graži, iškočiojusi naudoju tinkamo dydžio lėkštę, kurią uždėjusi gaunu vienodą formą, o likusius kampučius taip pat iškepu. Juos vėliau panaudoju trupiniams pasigaminti.

  • Kremui trynius suplaku su cukrumi, įdedu miltus ir krakmolą, o pieną užverdu atskirai. Į verdantį pieną įdedu paruoštą masę. Atsargiai maišau, kol viskas užverda. Išnešu į lauką atvėsinti.

  • Į ŠALTĄ pudingą dedu kambario temperatūros sviestą. Vėliau masę papildau vanilinu ir kondensuoto pieno indeliu. Viską sumaišau.

  • Kas trečią lakštą pertepu kremu, maišytu su kokiu nors rūgštelės turinčiu džemu. Viską pertepusi (be viršutinio sluoksnio), suslegiu ir palieku nakčiai. Kitą dieną užtepu kremo ant viršutinio sluoksnio ir pabarstau nuo lakštų likusiais tešlos kampučiais. Ir OMG kaip skanu!“ – sako Simona.