Ingredientai

Baklažanai 2 vnt.
Druska 2 šaukštai
Pomidorai 4 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Čiobreliai žiupsnelis
Raudonėliai žiupsnelis
Bazilikai žiupsnelis
Kietasis sūris 50 g
Fermentinis sūris 40 g
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Baklažanus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir gausiai apibarstykite druska.

Palaukite 10 minučių ir nuplaukite vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Pomidorams nulupkite žieveles ir sutrinkite maisto trintuvu. Įmaišykite išspaustus česnakus, prieskonines žoleles.

Į pomidorų tyrę merkite griežinėlius ir sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kiek liks pomidorų tyrės šaukšteliu uždėkite ir tolygiai aptepkite ant baklažanų griežinėlių viršaus.

Sumaišykite tarkuotą kietąjį sūrį su smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir mišiniu apiberkite griežinėlius.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių (sūris turi gražiai paskrusti).

Palaukite kol atvės ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas