Ingredientai

Bulvės 1.5 kg
Varškė 7 šaukštai
Čiobreliai 1 šaukštelis
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Bulves smulkiai sutarkuokite ir išsunkite.

2. Nusunktą skystį palikite, kad nusistovėtų krakmolas.

3. Į bulvių masę sudėkite krakmolą, suberkite per sietelį pertrintą varškę, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

4. Iš bulvių masės suformuokite rutuliukus, suplokite juos ir įdėję įdaro drėgnomis rankomis gerai sulipdykite.

5. Įdarui maltą kiaulieną sumaišykite su smulkintu svogūnu, prieskoniais, druska bei pipirais.

6. Didžkukulius atsargiai dėkite į dideliame plačiame puode verdantį pasūdytą vandenį (didžkukuliai turi plūduriuoti laisvai) ir virkite apie 20-25 min.

7. Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai