Ingredientai
Bulvės
1.5
kg
Varškė
7
šaukštai
Kiaušiniai
1
vnt.
Kiaulienos faršas
500
g
Svogūnai
1
vnt.
Čiobreliai
1
šaukštelis
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Bulves smulkiai sutarkuokite ir išsunkite.
2. Nusunktą skystį palikite, kad nusistovėtų krakmolas.
3. Į bulvių masę sudėkite krakmolą, suberkite per sietelį pertrintą varškę, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
4. Iš bulvių masės suformuokite rutuliukus, suplokite juos ir įdėję įdaro drėgnomis rankomis gerai sulipdykite.
5. Įdarui maltą kiaulieną sumaišykite su smulkintu svogūnu, prieskoniais, druska bei pipirais.
6. Didžkukulius atsargiai dėkite į dideliame plačiame puode verdantį pasūdytą vandenį (didžkukuliai turi plūduriuoti laisvai) ir virkite apie 20-25 min.
7. Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.
Skanaus!
Atsiliepimai