Šį augalinio maisto chameleoną vienu pagrindinių ingredientų savo šalių virtuvėse laiko Azijos šalių gyventojai, kurie, pasak mitybos ekspertų, būtent dėl šios priežasties gyvena ilgiau. Norite tikėkite, norite ne, tačiau nepaneigsite fakto, jog tofu yra nepamainomas augalinis geležies, kalcio bei magnio šaltinis, o sojų pupelėse yra itin daug baltymų.

Gaminimo eiga

1. Tofu supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje, kai apskrus – sumaišykite su druska, pipirais ar kitais prieskoniais.

2. Visas daržoves gerai nuplaukite ir supjaustykite kuo smulkesniais gabalėliais bei taip pat apkepkite aliejuje (kepkite atskirai nuo tofu).

3. Kol daržovės kepa, nedideliame dubenėlyje sumaišykite patiekalo padažui reikiamus ingredientus bei supilkite padažą ant keptų daržovių. Tuomet į keptuvę sudėkite ir tofu – kepkite dar šiek tiek, kol padažas sutirštės.

4. Sudėkite troškinį į dubenėlius ir prieš serviruojant apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, ant patiekalo viršaus galite užberti ir šiek tiek sezamo sėklų. Patiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai