Ingredientai

Kefyras 0.5 stiklinės
Miltai 3 stiklinės
Cukrus 1 stiklinė
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Citrinų sultys 2 šaukštai
Porcijos: 12
Už močiutės receptą dėkojame skaitytojai Aurelijai.

Gaminimo eiga

Minkštą sviestą išsukite su grietine ir kefyru. Maišant pilkite miltus, kol gaunama kočiojimui tinkama tešla.

Tešlą iškočiokite ir išklokite skardos dugną ir šonus.

Varškę elektriniu trintuvu sutrinkite su grietinėle, maskarponės sūriu, citrinos žievele ir sultimis iki tyrės.

Į vieną dubenį sudėkite kiaušinių trynius, į kitą — baltymus.

Į trynius suberkite cukrų ir gerai išsukite. Baltymus išplakite iki standžių putų.

Į varškės masę įmaišykite trynius ir baltymus.

Įdarą dėkite į tešla išklotą skardą, išlyginkite paviršių.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Vaikystės spurgos
Lengvai paruošiamas
20 min.

Vaikystės spurgos

Troškintas karpis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Troškintas karpis

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis