Ingredientai
Sviestas
200
g
Grietinė
200
g
Kefyras
0.5
stiklinės
Miltai
3
stiklinės
Maskarponės sūris
500
g
Varškė
500
g
Cukrus
1
stiklinė
Kiaušiniai
10
vnt.
Citrinos žievelė
1
šaukštelis
Citrinų sultys
2
šaukštai
Grietinėlė
50
ml
Porcijos: 12
Už močiutės receptą dėkojame skaitytojai Aurelijai.
Gaminimo eiga
Minkštą sviestą išsukite su grietine ir kefyru. Maišant pilkite miltus, kol gaunama kočiojimui tinkama tešla.
Tešlą iškočiokite ir išklokite skardos dugną ir šonus.
Varškę elektriniu trintuvu sutrinkite su grietinėle, maskarponės sūriu, citrinos žievele ir sultimis iki tyrės.
Į vieną dubenį sudėkite kiaušinių trynius, į kitą — baltymus.
Į trynius suberkite cukrų ir gerai išsukite. Baltymus išplakite iki standžių putų.
Į varškės masę įmaišykite trynius ir baltymus.
Įdarą dėkite į tešla išklotą skardą, išlyginkite paviršių.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.
Atsiliepimai