Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 1 stiklinė
Morkos (tarkuotos) 2 stiklinės
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Migdolai (kapoti) 0.5 stiklinės
Maskarponės sūris 300 g
Grietinėlė 300 ml
Cukraus pudra 6 šaukštai
Porcijos: 12
Tobulai skanus morkų tortas Velykoms, kuris bus tikra stalo puošmena.

Gaminimo eiga

Morkas smulkiai sutarkuokite.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.

Sudėkite kiaušinius ir gerai išplakite.

Suberkite morkas ir išmaišykite.

Suberkite, miltus, kepimo miltelius ir smulkiai kapotus migdolus. Gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50-55 minutes.

Kol kepa, paruoškite kremą.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki tirštų putų.

Sudėkite maskarponę ir gerai išplakite.

palaukite, kol iškepęs biskvitas atvės, perpjaukite horizontaliai į tris dalis.

Pilnai atvėsusį biskvitą pertepkite kremu ir aptepkite viršų. Papuoškite marcipaninėmis morkomis.

Tortas skaniausias pastovėjęs bent porą valandų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas