Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 1 stiklinė
Morkos (tarkuotos) 2 stiklinės
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Migdolai (kapoti) 0.5 stiklinės
Maskarponės sūris 300 g
Grietinėlė 300 ml
Cukraus pudra 6 šaukštai
Porcijos: 12
Tobulai skanus morkų tortas Velykoms, kuris bus tikra stalo puošmena.

Gaminimo eiga

Morkas smulkiai sutarkuokite.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.

Sudėkite kiaušinius ir gerai išplakite.

Suberkite morkas ir išmaišykite.

Suberkite, miltus, kepimo miltelius ir smulkiai kapotus migdolus. Gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50-55 minutes.

Kol kepa, paruoškite kremą.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki tirštų putų.

Sudėkite maskarponę ir gerai išplakite.

palaukite, kol iškepęs biskvitas atvės, perpjaukite horizontaliai į tris dalis.

Pilnai atvėsusį biskvitą pertepkite kremu ir aptepkite viršų. Papuoškite marcipaninėmis morkomis.

Tortas skaniausias pastovėjęs bent porą valandų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai