Ingredientai
Miltai
175
g
Cukrus
175
g
Sviestas
180
ml
Kiaušiniai
3
vnt.
Morkos
200
g
Razinos
100
g
Graikiniai riešutai
100
g
Cinamonas
0.5
šaukštelio
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius.
Razinas gerai išmirkykite ir nusunkite.
Morkas sutarkuokite bulvių tarka.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo.
Supilkite ištirpintą sviestą ir tarkuotas morkas, išmaišykite.
Tada suberkite miltų mišinį, susmulkintus riešutus, razinas ir vėl gerai išmaišykite.
Masė turi gautis gana skysta.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 40-45 min.
Ar pyragas iškepęs, patikrinkite į jo vidurį įbesdami medinį pagaliuką - jei ištrauksite švarų, neaplipusį tešla, pyragas iškepęs.
Iš formos išimkite jau atvėsusį. Apibarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai