Ingredientai

Cinamonas 1 šaukštelis
Rudasis cukrus 1 šaukštas
Sviestas 5 šaukštai
Moliūgų tyrė 2 puodeliai
Cinamonas 0.5 šaukštelio
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Druska 0.5 šaukštelio
Grietinė 0.5 puodelio
Rudasis cukrus 1 puodelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Sausainius („Gaidelio“ ar „Selgos“)sutrupinkite ir sumalkite iki rupių miltų.

Moliūgą sutarkuokite bulvine tarka.

Pyrago pagrindui ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trupiniais, cinamonu, cukrumi. Gauta mase lygiai padenkite kepimo formos dugną (kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi - bus lengviau išimti pyragą).

Gerai išplakite grietinę su maskarponės sūriu ir cukrumi.

Suberkite likusius prieskonius ir gerai išmaišykite.

Sudėkite moliūgo tyrę ir išmaišykite.

Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Masę supilkite ant paruošto pagrindo.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite 45 minutes. Orkaitę išjunkite, bet neatidarykite durelių ir palikite pyragą 2 valandoms atvėsti.

Pyragą ištraukite, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis