Ingredientai

Miltai 170 g
Druska žiupsnelis
Citrinų sultys 2 šaukšteliai
Migdolų esencija 1 šaukštelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų su druska ir citrinos sultimis.

Plakant po truputį įmaišykite pusę cukraus pudros.

Miltus persijokite su likusia cukraus pudra. Maišant po truputį miltų masę įsijokite ir įmaišykite į baltymus.

Įpilkite migdolų esencijos ir išmaišykite.

Kepimo formos dugną išklokite pagal formą iškirptu kepimo popieriumi. Šonų niekuo netepkite.

Sudėkite tešlą į kepimo formą.

Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Pyragą ištraukite, apverskite, formos kraštelius paremkite taip, kad tarp stalo ir pyrago būtų bent poros centimetrų tarpas.

Kai atvės, palei pyrago kraštą užkiškite aštrų, ploną peilį ir apibraukite aplinkui.

Patiekite su plakta grietinėle ir uogomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis