Ingredientai
Sausainiai „damų piršteliai“
0.25
pakelio
Likeris Amareto
2
šaukštai
Tirpi kava
2
šaukštai
Vanduo
50
ml
Varškė
750
g
Maskarponės sūris
250
g
Cukrus
1.5
stiklinės
Kiaušiniai
5
vnt.
Grietinėlė
0.5
stiklinės
Likeris Amareto
2
šaukštai
Krakmolas
3
šaukštai
Grietinė
300
g
Cukraus pudra
3
šaukštai
Tirpi kava
3
šaukšteliai
Braškės
5
vnt.
Avietės
sauja
Porcijos: 8
Švelnus, labai kreminis pyragas, kurį geriausia pagaminti iš vakaro ir per naktį palaikyti šaldytuve.
Gaminimo eiga
Pagrindui: Amareto, vandenį ir kavą išmaišyti. Į šį mišinį mirkyti sausainius ir dėti į torto formą.
Masei: Varškę, mascarpone, cukrų ir krakmolą minimaliu greičiu plakti mikseriu. Mušti po vieną kiaušinį ir kaskart plakti po ~30s. Galiausiai įpilti grietinėlę bei Amareto ir dar trumpai paplakti. Šią masę pilti į formą ir dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175 C. Po 10 min temperatūrą sumažinti iki 120 C ir kepti toliau (apie 1 val.).
Viršui: cukrų ir tirpią kavą užpilti karštu Amareto ir įmaišyti į grietinę. Visa tai plonu sluoksniu patepti ant formoje esančio pyrago ir kepti dar 5-10 min.
Bendra kepimo trukmė virš 1,5 val.
Pyragą kuo geriau atvėsinti (geriausia per naktį) ir papuošti braškėmis ar kitais mėgstamais priedais.
Atsiliepimai