Ingredientai

Likeris Amareto 2 šaukštai
Tirpi kava 2 šaukštai
Vanduo 50 ml
Cukrus 1.5 stiklinės
Grietinėlė 0.5 stiklinės
Likeris Amareto 2 šaukštai
Krakmolas 3 šaukštai
Cukraus pudra 3 šaukštai
Tirpi kava 3 šaukšteliai
Porcijos: 8
Švelnus, labai kreminis pyragas, kurį geriausia pagaminti iš vakaro ir per naktį palaikyti šaldytuve.

Gaminimo eiga

Pagrindui: Amareto, vandenį ir kavą išmaišyti. Į šį mišinį mirkyti sausainius ir dėti į torto formą.

Masei: Varškę, mascarpone, cukrų ir krakmolą minimaliu greičiu plakti mikseriu. Mušti po vieną kiaušinį ir kaskart plakti po ~30s. Galiausiai įpilti grietinėlę bei Amareto ir dar trumpai paplakti. Šią masę pilti į formą ir dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175 C. Po 10 min temperatūrą sumažinti iki 120 C ir kepti toliau (apie 1 val.).

Viršui: cukrų ir tirpią kavą užpilti karštu Amareto ir įmaišyti į grietinę. Visa tai plonu sluoksniu patepti ant formoje esančio pyrago ir kepti dar 5-10 min.

Bendra kepimo trukmė virš 1,5 val.

Pyragą kuo geriau atvėsinti (geriausia per naktį) ir papuošti braškėmis ar kitais mėgstamais priedais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai