Ingredientai

Likeris Amareto 2 šaukštai
Tirpi kava 2 šaukštai
Vanduo 50 ml
Cukrus 1.5 stiklinės
Grietinėlė 0.5 stiklinės
Likeris Amareto 2 šaukštai
Krakmolas 3 šaukštai
Cukraus pudra 3 šaukštai
Tirpi kava 3 šaukšteliai
Porcijos: 8
Švelnus, labai kreminis pyragas, kurį geriausia pagaminti iš vakaro ir per naktį palaikyti šaldytuve.

Gaminimo eiga

Pagrindui: Amareto, vandenį ir kavą išmaišyti. Į šį mišinį mirkyti sausainius ir dėti į torto formą.

Masei: Varškę, mascarpone, cukrų ir krakmolą minimaliu greičiu plakti mikseriu. Mušti po vieną kiaušinį ir kaskart plakti po ~30s. Galiausiai įpilti grietinėlę bei Amareto ir dar trumpai paplakti. Šią masę pilti į formą ir dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175 C. Po 10 min temperatūrą sumažinti iki 120 C ir kepti toliau (apie 1 val.).

Viršui: cukrų ir tirpią kavą užpilti karštu Amareto ir įmaišyti į grietinę. Visa tai plonu sluoksniu patepti ant formoje esančio pyrago ir kepti dar 5-10 min.

Bendra kepimo trukmė virš 1,5 val.

Pyragą kuo geriau atvėsinti (geriausia per naktį) ir papuošti braškėmis ar kitais mėgstamais priedais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba