Ingredientai

medaus (arba cukraus) 2 v. š.
želatinos 1 v. š.
šalto vandens 50 ml
„plytelė“ juodojo šokolado puošimui
Gal šis bananų-meduolių torto receptas taps ir jūsų virtuvės gudrybe!

Gaminimo eiga

Receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

  1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
  2. Meduolius rankomis susmulkinkite.
  3. Į jogurtą pilkite medų, viską gerai išmaišykite.
  4. Želatiną pakaitinkite (bet neužvirkite), atvėsinkite ir labai pamažu įmaišykite į jogurto masę.
  5. Paruoškite didelę (24 cm) kepimo formą. Į ją sluoksniais dėkite: meduolių trupinius (juos tvirtai paspaudžiu), jogurtą, riekelėmis pjaustytus bananus, meduolių trupinius, jogurtą ir bananus.
  6. Šokoladą sutarkuokite ir juo apibarstykite tortą. Tortą dėkite nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną mėgaukitės burnoje tirpstančiu desertu, kuris niekada nepalieka abejingų.
Tinklaraštis „Lieknos bitės“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu
Reikia pasistengti
2 val.

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Morkų tortas Velykoms

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške