Ingredientai

jautienos ir kiaulienos faršo mišinio 500 g
virtų ryžių 100 g
vidutinio dydžio svogūnas 1 vnt.
vidutinio dydžio morkos 2 vnt.
nedidelio kopūsto 0.5 vnt.
vandens 200 ml
sutrintų konservuotų pomidorų (be sėklyčių ir odelių) 3 v. š.
grietinėlės (35 proc. riebumo) 3 v. š.
pomidorų padažo 2 v. š.
grietinės 2 v. š.
žolelių prieskonių mišinio maltai mėsai 1 a. š.
druskos a. š.
juodųjų pipirų a. š.
Be balandėlių, kaip ir be cepelinų, lietuviška virtuvė sunkiai įsivaizduojama. Ir aš, kaip prisiekusi lietuviškos virtuvės gerbėja, dievinu balandėlius. Na, bet visas tas balandėlių paruošimo procesas pradedant kopūsto virimu, kiekvieno balandėlio susukimu, apkepimu ir troškinimu kartais tiesiog užtrunka visą amžinybę… Būna tokių dienų, kai paruošti balandėlius yra laiko ir kantrybės, tada viskas šaunu, keletas valandų virtuvėje galiausiai atsiperka tradiciniu, gardžiu, lietuvišku balandėlių skoniu.

Gaminimo eiga

Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus receptas visiems tinginėliams!

Gaminimas:

  1. Viename dubenyje sumaišome faršą su ryžiais, druska, juodaisiais pipirais ir žolelių prieskoniais maltai mėsai.
  2. Nulupame svogūną ir morkas. Svogūną susmulkiname, morkas sutarkuojame stambia tarka. Kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.
  3. Į didelę keptuvę pirmiausia dedame sluoksnį svogūnų, po to sluoksnį morkų ir ant jų sudedame susmulkintus kopūstus. Viską užpilame 100 ml vandens.
  4. Iš faršo suformuojame nedidelius kukulius, sudedame ant kopūstų.
  5. Viename dubenėlyje sumaišome 100 ml vandens, trintus konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, grietinę ir grietinėlę. Šiuo mišiniu užpilame kukulius, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės silpnesnės ugnies 30 min., po to kukulius apverčiame ir troškiname dar 30 min. Papildomai daržoves galite pagardinti druska, juodaisiais pipirais pagal skonį. Nebijokite, kad daržovių su kukuliais keptuvėje gali atrodyti labai daug, troškinimo pabaigoje daržovės suminkštės ir jų sumažės trečdaliu. Tinginių balandėliai gardūs ir vieni, bet taip pat labai skanu su virtomis bulvėmis ar duona.

Pastaba. Jei neturite konservuotų sutrintų pomidorų, tuomet juos galite pakeisti natūraliu pomidorų padažu arba kečupu.

Tinginių balandėliai
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba