Ingredientai

Druska 1 šaukštelis
Vištienos prieskoniai 0.5 šaukštelio
Pipirai žiupsnelis
Krapai 1 šaukštelis
Petražolės 1 šaukštas
Česnakai 1 skiltelė
Miltai 2 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Krapus ir petražoles susmulkinkite, išspauskite česnaką ir gerai sumaišykite su gana minkštu sviestu. Jei sviestas kiek per minkštas, dėkite į šaldytuvą, bet per daug neatšaldykite. Turėtų būti gana nesunku suformuoti ovalą.

Sviesto ovalus sudėkite į šaldytuvą.

Vištienos faršą sumaišykite su per sietelį pertrinta varške. Įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius ir gerai išminkykite.

Drėgnomis rankomis imkite mėsos masės, delne paplojus dėkite po gabalėlį sviesto ir formuokite į cepelinų formą panašius kotletukus.

Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakite kiaušinius su 100 ml šalto vandens, kitame berkite kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų.

Suformuotus kotletukus po vieną apvoliokite pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose (galite pavolioti du kartus, taip plutelė gausis storesnė).

Į puodą įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite.

Kaitrą sumažinkite iki minimalios ir įdėkite kelis kotletukus.

Virkite, kol gražiai apskrus ir paruduos.

Išimtus iš aliejaus sudėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Patiekite su daržovių salotomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai