Ingredientai

sviesto 50 g
druskos žiupsnelis
Pamačiusi žaliuojančias žirnelių ankštis parduotuvėje man visada sunku pro jas praeiti neprisikrovus pilno maišelio. Tai mano mini liga – gliaudyti žirnelius juk taip smagu ir dar kaip skanu!

Gaminimo eiga

Na, ir žirneliai visuomet primena vaikystę, kai nubėgi į sodą ir žirneliai patys tave kviečia juos nuskinti.

Vietoje sviesto šiame recepte galite naudoti saldžiarūgštį padažą, aštrų padažą ar česnakinį alyvuogių aliejų – priklauso nuo to, kokio skonio norite.

Gaminimas:

  1. Puode užverdame vandenį, sudedame žirnių ankštis, verdame apie 10 min., kol žirnių ankštys suminkštės, bet išliks traškios ir nepraras žalios spalvos.
  2. Ankštis sudedame į sietelį, po to į lėkštę ir apibarstome druska.
  3. Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje, patiekiame su ankštimis. Ankštis mirkome į sviestą ir skanaujame!
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Bavariški raugintų kopūstų kroketai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Bavariški raugintų kopūstų kroketai

Halloumi sūrio kamuoliukai su morkomis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Halloumi sūrio kamuoliukai su morkomis

Jūros gėrybių užkandis La paranza
Lengvai paruošiamas
30 min.

Jūros gėrybių užkandis La paranza

Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas