Ingredientai

Marcipanas 100 g
Margarinas „Kepiniams su sviestu“ (ištirpintas) 50 g
Miltai 1.5 stiklinės
Cukrus 8 v. š.
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite cukrų. Įtarkuokite citrinos žievelės. Ir viską išplakite plakikliu.

2. Suberkite kepimo miltelius, miltus. Plakite ir po gabalėlį dėkite marcipaną, supilkite ištirpintą margariną „Kepiniams su sviestu“, įberkite miltų. Tešla turėtų būti tirštoka, kad sunkiai dribtų nuo šaukšto, tačiau marcipano gabaliukai tešloje turi matytis, o nebūti visiškai įsukti į tešlą.

3. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, dėkite tešlą ir ją tolygiai paskleiskite.

4. Ant tešlos berkite uogas, tada varškę, vėl uogas ir varškę, taip sluoksniuokite maždaug 2 kartus.

5. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 45–50 min.

6. Patikrinkite mediniu iešmeliu keliose vietose, bet žinokite, kad marcipanas yra minkštas ir nesumaišykite jo su tešla.

ALFO PATARIMAI:

· Šilauoges galite keisti mėlynėmis, taip pat tinka avietės.
· Jei neturite marcipano, gaminkite be jo. Tačiau jis pyragui suteikia daugiau skonio ir tekstūriškumo.
· Pyragą galite valgyti tiek šaltą, tiek šiltą su ledais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai