Ingredientai

Svogūnas 1
Česnakas 3 skiltelės
Mėgstami grybai 200 g
Alyvuogių aliejus 4.5 šaukšto
Padažas „Umami original“ 120 g
Pomidorai savo sultyse 150 g
Ravioliai 22 vnt.
Tarkuotas mocarelos sūris 100 g
Mocarelos rutuliukai 150 g
Juodieji pipirai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Baziliko lapeliai
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sukapokite arba sutarkuokite česnako skilteles.

2. Vidutiniais gabalėliais supjaustykite grybus.

3. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, įberkite juodųjų pipirų ir viską šiek tiek apkepinkite. Tada sudėkite grybus ir kepinkite toliau.

4. Apkepus grybams, sudėkite padažą „Umami original“ ir pomidorus. Įberkite pipirų ir druskos.

5. Į apkepusį padažą įberkite smulkintų laiškinių česnakų, įtarkuokite apelsino ir citrinos žievelės. Viską išmaišykite.

6. Raviolius šiek tiek pavirkite.

7. Į kepimo formą išteptą alyvuogių aliejumi dėkite šiek tiek padažo, tada dėkite raviolius. Užbarstykite tarkuoto mocarelos sūrio, vėl dėkite padažo sluoksnį ir raviolius. Berkite tarkuotą sūrį ir mocarelos rutuliukus. Įtarkuokite parmezano sūrio.

8. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 20 min., kol gražiai apskrus.

9. Papuoškite bazilikų lapeliais.

Skanaus!

Alfo patarimai:

· Jei pomidorai jums atrodo rūgštoki, galite įdėti šiek tiek cukraus.

· Vietoj raviolių galite naudoti paprastus koldūnus: tiek su mėsa, tiek su varške, tiek su špinatais.

· Šį padažą galite valgyti ir su makaronais ar grikiais.

· Šis apkepas tikrai primena lazaniją ir geriausiai jį pjaustyti atvėsusį ir vėliau pašildyti, kad išliktų forma. Bet galite valgyti ir tik ištrauktą iš orkaitės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai