Nors įprastai jį kepame orkaitėje, šįkart kviečiame išsikepti tarkuotų bulvių kugelį keptuvėje. Ir įdomiau, ir skonis nustebins. Tarkuotų bulvių kugelį patiekite su grietine ar megstamu padažu.

Gaminimo eiga

  • Bulves nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.

  • Svogūną susmulkinkite peiliu arba elektriniu smulkintuvu ir suberkite į bulvių tarkius.

  • Tuomet įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.

  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, supilkite paruoštą bulvių masę ir tolygiai paskirstykite ją po keptuvę medine mentele.

  • Kepkite kugelį ant silpnos kaitros apie 10 minučių, tuomet keptuvę uždenkite ir kepkite dar tiek pat.

  • Galiausiai kugelį apverskite ir kepkite dar 10 minučių, kol susiformuos traški plutelė.

  • Patiekite kugelį su grietine ar kitu mėgstamu padažu!

Receptu dalijasi „Iki“