Ingredientai

Raudonasis svogūnas 1 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Morkos 1 vnt.
Ilgagrūdžiai ryžiai (geriausia – jasmine; išvirkite ir gerai atvėsinkite arba naudokite vakarykščius; nevirkite per ilgai, tegul lieka kiek kietoki) 250 g
Marinuotas sojų pupelių gaminys tempeh arba tofu 200 g
Raudonoji paprika 0.33 vnt.
Shiitake grybai arba rudieji pievagrybiai 50 g
Imbiero šaknis (3 cm) 1 vnt.
Kario prieskoniai 1 a. š.
Malta ciberžolė 1 a. š.
Sojos padažas (kiekį galite reguliuoti pagal skonį) 3 v. š.
Aliejus kepti
Porcijos: 2
Tailandietiškus ryžius Khao Pad labai mėgstu, bet visada valgau indiškame restorane, o pati gaminau pirmąjį kartą. Ir ką galiu pasakyti? Tikrai kartosiu! Tai greitai paruošiamas, spalvingas ir išties skanus patiekalas.

Gaminimo eiga

1. Susipjaustykite visas daržoves. Jei naudojate sojų pupelių gaminį tempeh – rankomis sutrupinkite jį į gabalėlius ir atidėkite. Jei naudojate tofu – nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir apkepkite.

2. Stipriai įkaitinkite keptuvę su aliejumi. 1 minutę apkepkite svogūną, sudėkite salierą ir kepkite dar kelias minutes

3. Įberkite druskos, suberkite ciberžolės ir kario prieskonius, įtarkuokite imbiero šaknį. Apkepkite dar 1 minutę.

4. Įskauskite česnako skilteles, sudėkite morkas, papriką, grybus ir brokolius. Trumpai apkepkite.

5. Sudėkite tempeh arba tofu, suberkite ryžius, gerai išmaišykite. Įberkite dar šiek tiek ciberžolės, kad visi ryžiai nusidažytų gražiai geltona spalva.

Skanaus!
Dar Kąsnelį

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai