Ingredientai

Balzaminis actas 0.3 stiklinės
Vanduo 0.5 stiklinės
Rudasis cukrus 0.75 stiklinės
Garstyčios 1 šaukštas
Džiovinti čiobreliai 1 šaukštelis
Malti pipirai 1 šaukštelis
Druska 0.5 a. š.
Porcijos: 10
Receptu dalijasi jauniausias Lietuvos virtuvės šefas Rokas Galvonas.

Gaminimo eiga

1. Dideliame ir sunkiame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, suberkite druską ir kepkite ant vidutinės kaitros ugnies apie 5 min. Sumažinkite ugnį ir kepkite vis pamaišydami, kol svogūnai suminkštės ir pradės ruduoti.

2. Suberkite kubeliais pjaustytas kriaušes ir kepkite vis pamaišydami apie 40 min. Įmaišykite cukrų ir garstyčias. Supilkite balzaminį actą ir vandenį. Suberkite džiovintus čiobrelius ir pipirus. Palaukite, kol užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite, kol kriaušės suminkštės ir džemas taps tirštas, apie 15–20 min.

3. „Skanaukite džemą, kol jis dar šiltas arba palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros. Jis puikiai tinka tiek prie įvairių sūrių, tiek prie kiaulienos kotletų. Tuomet sudėkite jį į sandarius indelius ir laikykite šaldytuve iki 3 savaičių. Taip pat galite jį užkonservuoti ir laikyti spintelėje per žiemą“, – sako virtuvės šefas R. Galvonas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai