Ingredientai

Svogūnai 12 vnt.
Sviestas 2 šaukštai
Grietinėlė 200 ml
Sūris 100 g
Sultinio milteliai 1 šaukštelis
Petražolės žiupsnelis
Porcijos: 6
Jei mėgstate svogūnus, šis patiekalas bus puikus garnyras prie mėsos ar žuvų patiekalų. Patroškinti orkaitėje svogūnai netenka įprasto aitrumo – tampa šiek tiek saldūs.

Gaminimo eiga

Svogūnus nulupkite ir nepjaustytus pakaitinkite svieste (apie 2–3 minutes).

Supilkite grietinėlę, suberkite prieskonius ir kelias minutes patroškinkite, tada sudėkite susmulkintas petražoles.

Mišinį supilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu