Ingredientai

Morkos 4 vnt.
Bulvės 6 vnt.
Pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Krapai sauja
Aliejus 1 šaukštas
Porcijos: 4
Dietistė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė siūlo pasigaminti gardžią šviežių kopūstų sriubą. „Jei norite palaikyti tinkamą kūno svorį valgykite ją pietums kaip pagrindinį patiekalą. Jei valgysite tik vieną iš patiekalų, tuomet po tokios sriubos rinkitės augalinius produktus, kad lengviau virškintųsi ir neapsunktumėte. Kitas variantas – gaminti be bulvių, tuomet puikiai ši sriuba tinka ir prieš mėsos, žuvies patiekalus arba vakare. Jei svoris neaktualu, arba šviežių kopūstų sriubą verdate vaikams bei paaugliams, tuomet drąsiai valgykite kaip pagrindinį patiekalą ir vakare“, – pataria V. Kurpienė.

Gaminimo eiga

* Supjaustome kopūstą ir užkaičiame virti, subėrę prieskonius. Kol kopūstas minkštėja, plonomis riekelėmis supjaustytas morkas patroškiname aliejaus ir vandens mišinyje, kol lengvai pagelsta.

* Nuplauname bulves. Jei šviežios – tik šepetėliu nušveičiame, jei senesnės – nuskutame. Supjaustome kubeliais.

* Nuplikome pomidorus, nulupame odelę ir smulkiai supjaustome. Sudedame į verdančius kopūstus bulves, morkas ir pomidorus. Paverdame kartu, kol suminkštės bulvės, ir nukaičiame puodą. Pabarstome krapais.

PATARIMAS

Jei valgote kaip pagrindinį patiekalą, pilkite vandens mažiau, o jei tai – vienas iš patiekalų, tuomet ir porcijų daugiau gausis, ir vandens tokiu atveju daugiau pilama.

sulieknek.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai