Ingredientai

Vienodo dydžio šviežios bulvytės 1 kg
Karštai rūkytos antienos file 250 g
Šviežūs špinatai 100 g
PADAŽUI:
Graikiškas arba tirštas natūralus jogurtas 125 g
Ilgavaisis agurkas 0.5 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Pjaustyti šviežūs krapai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijos: 4
Šviežių bulvyčių sezonas prasidėjo, tad gaminame šviežių bulvių salotas su tzatziki padažu. Šiam patiekalui puikaus skonio suteikė tzatziki padažas, kuriam reikia graikiško jogurto, bet tinka ir kitas natūralus. Svarbiausia, kad nebūtų skystas. Galite pasirinkti vegetarišką variantą ir nedėti jokios mėsos arba naudoti tokią, kurią mėgstate. Šviežių bulvyčių salotos su tzatziki padažu – labai skanu!

Gaminimo eiga

1. Kruopščiai nuplaukite bulvytes ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Sudėkite į kiaurasamtį ir palikite, kad nuvarvėtų vanduo.

2. Padažui: Išilgai perpjaukite agurką ir išimkite sėklas. Sutarkuokite burokine tarka, užberkite druskos, permaišykite ir sudėkite į smulkų kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo (laukiau apie 15 min., kol virė bulvės). Agurkus nuspauskite, dėkite į dubenėlį, išspauskite česnako skilteles, suberkite krapus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

3. Bulvytes perpjaukite į kelias dalis (pjauti nebūtinai, jei jos labai mažos), berkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite, kol apskrus.

4. Tuomet dėkite juostelėmis pjaustytą mėsytę, kepkite keletą minučių.

5. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, sudėkite špinatus, permaišykite kelis kartus, kol jie sukris.

6. Patiekite su padažu.

oditele.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai