Ingredientai

Česnakas 3 skiltelės
Krapai 2 vnt.
Juodųjų serbentų lapai 1 sauja
Druska pagal skonį
Porcijos: 5
Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.

Gaminimo eiga

1. Agurkus, krapus ir lapus nuplauname, česnako skilteles nulupame ir supjaustome į 2-3 dalis.

2. Į maždaug 3 litrų indą arba stiklainį dedame dalį krapų, serbentų ir vyšnių lapų, česnako, pridedame agurkų ir viršuje sudedame likusius krapus, serbentų ir vyšnių lapus, česnaką.

3. Į vandenį dedame druską (1 litrui vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos), gerai išmaišome ir supilame į indą. Paslegiame lėkštele, kad agurkai būtų sūryme.

4. Indą su raugintais agurkais parai paliekame kambario temperatūroje, vėliau dedame į šaldytuvą.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai