Porcijos: 12

Gaminimo eiga

1. Sviestą pašildyti, bet neištirpinti, įberti cukraus pudrą ir plakti, kol masė taps vientisa.

2. Tuomet įmušti pirmąjį kiaušinį ir viską išmaišyti. Po to įmušti antrąjį kiaušinį ir plakti, kol masė taps balta ir puri kaip kremas.

3. Į plakinį suberti miltus bei vanilinį cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės.

4. Tešlą uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve apie 1 valandą.

5. Stalą pabarstyti miltais, išimti tešlą ir iškočioti iki 4 mm storio. Iš gauto lakšto išpjauti norimos formos sausainius. Kočioti reikia greitai, kad tešla nesušiltu, nes su įšilusia tešla sunkiau dirbti. Jei visgi tešla spėjo sušilti, patariame palaikyti šaldytuve.

6. Prieš pašaunant į orkaitę, sausainukus galima patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cinamonu su cukrumi, kokoso drožlėmis arba smulkintais riešutais.

7. Sausainius sudėti ant kepimo skardos (skardos tepti nereikia), kepti iki 180-200 C įkaitintoje orkaitėje, 12-15 min., kol įgaus rusvai auksinę spalvą.

Skanaus!
MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai