Ingredientai

MALSENA kvietiniai miltai „Karališki“ 600 g
Sviestas 400 g
Cukraus pudra 200 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

1. Sviestą pašildyti, bet neištirpinti, įberti cukraus pudrą ir plakti, kol masė taps vientisa.

2. Tuomet įmušti pirmąjį kiaušinį ir viską išmaišyti. Po to įmušti antrąjį kiaušinį ir plakti, kol masė taps balta ir puri kaip kremas.

3. Į plakinį suberti miltus bei vanilinį cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės.

4. Tešlą uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve apie 1 valandą.

5. Stalą pabarstyti miltais, išimti tešlą ir iškočioti iki 4 mm storio. Iš gauto lakšto išpjauti norimos formos sausainius. Kočioti reikia greitai, kad tešla nesušiltu, nes su įšilusia tešla sunkiau dirbti. Jei visgi tešla spėjo sušilti, patariame palaikyti šaldytuve.

6. Prieš pašaunant į orkaitę, sausainukus galima patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cinamonu su cukrumi, kokoso drožlėmis arba smulkintais riešutais.

7. Sausainius sudėti ant kepimo skardos (skardos tepti nereikia), kepti iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje, 12-15 min., kol įgaus rusvai auksinę spalvą.

Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla