Ingredientai
Veršienos faršas
500
g
Kiaulienos faršas
500
g
Batonas
50
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Česnakai
pagal skonį
Mairūnai
pagal skonį
Muskato riešutai
pagal skonį
Lauro lapai
1
vnt.
Virtas rūkytas kumpis
100
g
Džiovinti baravykai
2
saujos
Svogūnai
1
vnt.
Aliejus
1
šaukštas
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Džiovintus baravykus išmirkykite ir sumalkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, baigiant kepinti sudėkite grybus ir dar truputį patroškinkite.
Veršienos ir kiaulienos faršą sumaišykite, sudėkite išmirkytą batoną, su druska sutrintą česnaką, mairūną, muskato riešutą, suberkite pipirus, įmuškite kiaušinį, įpilkite kelis šaukštus vandens ir gerai išminkykite.
Į pailgą aliejumi išteptą kepimo formą sukrėskite pusę mėsos masės, gražiai išplokite, sudėkite smulkiai supjaustytą kumpį ir grybus su svogūnais. Sudėkite likusią dalį faršo ir išlyginkite.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug valandą.
Galite patiekti ir kaip karštą patiekalą, ir kaip šaltą užkandį.
Atsiliepimai