Receptu dalijasi skaitytoja Lyda.

Gaminimo eiga

1. Žąsį nuplauti, nupjauti sparnų galiukus, ištrinti medumi (tiek vidų, tiek išorę), įtrinti prieskoniais, česnaku ir dėti į šaldytuvą pasimarinuoti (geriausiai parą ar dvi).

2. Apvirti ryžius, atvėsinti, į juos suberti išplautas razinas (dėti pagal skonį), dėti abtikosus, slyvas (galima supjaustytas, jei nemėgstate, galima kažkurio ingridiento ir nedėti, galima tik su razinomis ar kitais), smulkiai supjaustome skranduką, širdelę, kepenėles ir beriame į ryžius. Beriame druskos, pipirų, paukštienos prieskonių, mėgiamų prieskoninių žolelių.

3. Viską gerai išmaišome ir kemšame į žąsį (prikemšame ir pagurklį) ir gerai užsiuvame (geriau storesniu siūlu).

4. Žąsį įdėti į keptuvą, įpilti karšto vandens ir pašauti į karštą 200 laipsnių orkaitę, vėliau temperatūrą sumažinti iki 170-180 laipsnių. Reikia nepamiršti žąsį vis apšlakstyti, apversti, jei prisirinko per daug riebalų - nusemti (kepimo metu galima kelis kartus pradurti paukščio odą tarp kūno ir šlaunelių, nes tai riebiausia žąsies vieta). Kepimo laikas priklauso nuo žąsies dydžio ir amžiaus, galima patikrinti pradūrus storiausią vietą - jei išbėga skaidrus skystis, vadinasi iškepė.

5. Jei lieka įdaro, jį sudėkite į foliją ar kepimo rankovę, kartu įdėkite kakliuką, sparnelių galiukus, įpilkite jau pradėjusios kepti žąsies riebalų ir dėkite šalia žąsies kepti (jei telpa, jei ne - galima vėliau tai padaryti).

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai