Ingredientai

Anties krūtinėlės 1 vnt.
Obuoliai 1 vnt.
Cukrus 4 šaukštai
Aliejus 1 šaukštas
Granatų padažas 50 ml
Raudonųjų serbentų drebučiai 100 ml
Grietinėlė 50 ml
Čiobreliai 1 šakelė
Rozmarinai 1 šakelė
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Anties krūtinėlę perpjaukite į dvi dalis, įpjaukite toje pusėje, kur riebalai ir sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo liepsnos iškaitinkite kiek įmanoma daugiau riebalų.

Obuolį perpjaukite perpus, išimkite sėkleles, kiekvieną pusę supjaustykite į aštuonias skilteles. Sudėkite skilteles į sviestu išteptą skardą, apibarstykite cukrumi, apšlakstykite aliejumi ir šiek tiek apibarstykite šviežiai maltais pipirais. Šalia įdėkite anties krūtinėlę. 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje kepkite 10 min. Abi antie krūtinėlės puses perpjaukite į 8 dalis.

Padažui sumaišykite puode visus komponentus, išskyrus grietinėlę, ir išgarinkite 50 proc. skysčio. Perkoškite padažą per sietelį, toliau kaitinkite ant silpnos ugnies. Pamaišydami po truputį supilkite grietinėlę. Nukelkite puodą nuo viryklės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba