Gaminimo eiga

Avižinius dribsnius susmulkinkite / sumalkite iki beveik miltų konsistencijos (iš tiesų, vietoj dribsnių galima naudoti avižinius miltus).

Riešutus (jie turėtų būti be žievelės) taip pat susmulkinkite, tačiau ne iki miltų konsistencijos, o iki smulkių gabalėlių.

Avižinius dribsnius, riešutus, saulėgrąžas (jos turi būti lukštentos) ir spanguoles suberkite į vieną dubenį ir išmaišykite.

Sviestą kartu su cukrumi išlydykite puode ant silpnos ugnies, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Leiskite šiek tiek atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite. Galiausiai į mišinį suberkite miltus. Dar kartelį viską gerai išmaišykite.

Užpilkite mišinį ant paruoštų avižinių dribsnių, riešutų, saulėgrąžų ir spanguolių masės. Išmaišykite. Turi susidaryti itin tiršta masė. Palikite tešlą trumpam vėsioje vietoje.

Tešlai šiek tiek atvėsus, gnybkite nuo jos po nedidelį gabalėlį tešlos ir rankomis jį tvirtai suplodami formuokite sausainius.

Sausainius dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, pašaukite į įkaitintą (180 C) orkaitę ir kepkite apie 20 min.

Leiskite sausainiams atvėsti. Skanaus!

feastofguiltypleasures.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Itališki florentinai su vyšniomis
Lengvai paruošiamas
25 min.

Itališki florentinai su vyšniomis

Skanus ir aromatingas pyragas su persikais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Skanus ir aromatingas pyragas su persikais

Crostini su keptais pomidorais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Crostini su keptais pomidorais

Bananinis kremas
Lengvai paruošiamas
10 min.

Bananinis kremas