Ingredientai
Sviestas
100
g
Avižiniai dribsniai
200
g
Saulėgrąžos
100
g
Žemės riešutai
100
g
Migdolai
50
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Džiovintos vyšnios
50
g
Cukrus
2
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišant kaitinkite kelias minutes. Tada supilkite smulkintus riešutus ir saulėgrąžas.
Kiaušinį išplakite su cukrumi.
Į plaktą kiaušinį suberkite dribsnius, džiovintas vyšnias (galima ir razinas ar spanguoles), gerai išmaišykite ir 10 minučių palikite brinkti.
Iš masės šaukštu suformuokite sausainius ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Atsiliepimai