Ingredientai
Agurkai
400
g
Česnakai
7
skiltelės
Baltojo vyno actas
2
šaukšteliai
Aliejus
2
šaukštai
Druska
1
šaukštelis
Jogurtas
1
l
Krapai
pagal skonį
Graikiniai riešutai
pagal skonį
Porcijos: 4
Šios jogurto ir agurkų sriubos receptas kilęs iš Bulgarijos. Patiekalą paruošite labai greitai. Galite pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve (jogurtą pilkite prieš patiekdami).
Gaminimo eiga
Agurkus nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
Agurkus, česnakų skilteles sudėkite į didelį dubenį, įberkite druskos, įpilkite vyno acto ir aliejaus, ant viršaus – jogurtą.
Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar jogurto arba šiek tiek vandens.
Suberkite krapus (šiek tiek pasilikite – papuošite sriubą) ir palaikykite šaldytuve 10–20 minučių.
Papuoškite krapais ir graikiniais riešutais (keletą smulkintų riešutų galite įdėti ir į sriubą).
Patiekite šaltą.
Atsiliepimai