Ingredientai

Ryžiai 1 stiklinė
Razinos 1 stiklinė
Citrinos 0.5 vnt.
Brendis 100 ml
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Cinamonas žiupsnelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Ryžius išvirkite, nukoškite ir palikite atvėsti.

Atšilusią tešlą kiek pakočiokite ir išklokite kepimo formos dugną ir šonus (gali siekti iki vidurio).

Išspauskite citrinos sultis ir nutarkuokite žievelę.

Razinas ir slyvas užpilkite brendžiu.

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite iki standžių putų su citrinos sultimis ir sumaišykite su grietinėle.

Trynius išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir prieskoniais. Suberkite mirkytas razinas ir išmaišykite. Supilkite lydytą sviestą, citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.

Sumaišykite trynių masę su ryžiais ir baltymais.

Ant tešlos užberkite smulkiai pjaustytų slyvų, išlyginkite ir užkrėskite ryžių mase. Išlyginkite.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis