Ingredientai

Jautienos faršas 400 g
Kiaulienos faršas 300 g
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 100 ml
Malti džiūvėsėliai 120 g
Čiobreliai 0.5 šaukštelio
Druska 0.5 šaukštelio
Juodieji malti pipirai žiupsnelis
Sviestas 4 šaukštai
Miltai 3 vnt.
Jautienos sultinys 400 ml
Grietinė 3 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite svieste kol gražiai pagels. Palikite pravėsti.

Sumaišykite jautienos faršą, kiaulienos faršą, prieskonius, įmuškite kiaušinius, sudėkite svogūnus, suberkite džiūvėsius, įpilkite pieno ir viską gerai išmaišykite ir išminkykite.

Nulipdykite nedidelius poros kąsniu kotletukus-kukulius ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.

Iki kotletų kepimo pabaigos likus 10 minučių pradėkite ruošti padažą.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite maišant miltus ir maišant juos apkepkite porą minučių.

Supilkite sultinį ir maišant užvirkite. Įdėkite grietinės, išmaišykite ir dar pakaitinkite minutę.

Kukulius patiekite su padažu, bulvių koše ir bruknių uogiene.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai