Ingredientai

minkštųjų kviečių miltų 300 g
druskos 0.5 a. š.
verdančio vandens 150 ml
kukurūzų krakmolo pabarstymui
saulėgrąžų aliejaus kepimui 2 v. š.
vandens troškinimui 100 ml
Įdarui:
jautienos faršo 200 g
česnako 1 skiltelė
morkos 1 vnt.
svogūnų laiškų 80 g
kopūsto 100 g
malto muskato 1 a. š.
druskos 1 a. š.
sojų padažo 2 v. š.
Padažui:
sojų padažo 80 ml
ryžių sirupo 30 g
ryžių acto 15 ml
Šie visame pasaulyje išpopuliarėję koldūnai kilę iš Kinijos, bet tapo labai populiarūs Japonijoje. Jie gaminami iš plonos, traškios tešlos su ryškaus skonio įdaru, įprastai valgomi su sojos ar saldžiarūgščiu padažu. Populiariausias – kiaulienos įdaras, tačiau gyoza pagaminti naudojama ir jautiena ar jūros gėrybės, pavyzdžiui, krevetės.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį suberkite miltus, įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite karšto vandens ir viską pamaišykite mediniu šaukštu. Kai ingredientai šiek tiek susimaišys, toliau tešlą minkykite rankomis. Nors gali atrodyti, jog ingredientai nelimpa, daugiau vandens nepilkite – tiesiog kantriai minkykite toliau, kol tešla taps vientisa. Paruoštą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir pusę valandos palaikykite kambario temperatūroje.

2. Per tą laiką paruoškite įdarą ir padažą. Nuplaukite ir susmulkinkite svogūnų laiškus bei česnakus, nuskuskite ir sutarkuokite morkas, o kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis. Į dubenį sudėkite jautienos faršą, suberkite susmulkintas daržoves ir viską išmaišykite rankomis.

3. Kitame inde sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Išvyniokite tešlą, suformuokite 2-3 pirštų storio cilindrą ir supjaustykite jį maždaug 1 cm pločio gabalėliais – juos laikykite uždengtus švariu, drėgnu virtuviniu rankšluosčiu.

4. Tešlos gabalėlius iškočiokite – turėtumėte gauti 1-2 milimetrų storio taisyklingus apskritimus. Jeigu nepavyksta suformuoti taisyklingų apskritimų, galite juos išspausti naudodami stiklinę ar sausainių formelę. Kad tešla neliptų, stalviršį bei tešlą vis pabarstykite kukurūzų krakmolu. Paruoštus paplotėlius dėkite vieną ant kito ir laikykite uždengę drėgnu rankšluosčiu – taip tešla nesudžius ir nesukietės.

5. Kai sunaudosite visą tešlą, pradėkite formuoti koldūnus. Iškočiotą paplotėlį dėkite į delną, per vidurį įdėkite šaukštą įdaro, kraštelį, apvesdami pirštu, sudrėkinkite drungnu vandeniu ir perlenkite paplotėlį pusiau. Klostėmis iš kairės į dešinę lankstydami viršutinį koldūno sluoksnį, suspauskite kraštelius – apatinė koldūno pusė turėtų likti lygi, o viršutinė klostuota.

6. Tefloninėje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, tuomet lygiąja puse į apačią, vienu sluoksniu ir taip, kad nesiliestų tarpusavyje, sudėkite koldūnus. Kepkite juos ant didelės kaitros, kol apačia šiek tiek apskrus, tuomet į keptuvę įpilkite vandens, uždenkite ir, sumažinę kaitrą, patroškinkite apie 10 minučių. Nukelkite dangtį, palaukite, kol išgaruos vandens likučiai, įpilkite šlakelį aliejaus ir dar apie minutę paskrudinkite. Koldūnus pagardinkite padažu ir patiekite dar karštus.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai