Sušių receptas praverčia ruošiantis vakarėliui, šventėms ar tiesiog sumanius pasimėgauti skaniu valgiu. Visus žemiau paminėtus ingredientus sušiams gaminti galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose. Wasabi krienų galima įsigyti pastos arba miltelių pavidalu. Jeigu įsigijote wasabi miltelius, sumaišykite juos su vandeniu ant pakuotės nurodytu santykiu. Šiems sušiams gaminti dar reikės specialaus bambukinio kilimėlio, kurį geriau apvynioti maistine plėvele, kad ilgiau tarnautų.

Gaminimo eiga

1. Nori lapo puselę (prieš naudojant nori lapą perlaužiame perpus) dedame ant bambukinio kilimėlio, 1 centimetro atstumu nuo kilimėlio apatinio krašto.

2. Vandenyje sudrėkiname pirštus. Imame saują sušių ryžių (apie 80-90 g), dedame juos ant nori lapo, pirštais paskirstome ir uždengiame lapo paviršių, palikdami neuždengtą tik 1 centimetro pločio nori lapo krašto viršuje. Paslegiame, kad ryžiai priliptų. Lapo centre horizontaliai ant ryžių dedame lašišos juosteles ir sukame sušį

3. Nykščiais keliame apatinį bambuminio kilimėlio kraštą, kitais pirštais prilaikydami įdarą ir sukame iki tos vietos, kur yra ryžiais neuždengtas nori lapo kraštas. Sudrėkiname nori lapo kraštą, kad kraštai geriau suliptų, ir baigiame sukti sušį. Kilimėliu užklotą sušio ritinėlį šiek tiek paspaudžiame, kad jis įgautų stačiakampio formą. Ritinėlį supjaustome į 8 lygias dalis. Prieš pjaustant, peilį sudrėkiname šaltu vandeniu.

* Kaip susukti sušį maki suktinuką puikiai matosi šiame video:

4. Suši maki su lašiša tiekiame su marinuotu imbieru, wasabi krienais ir sojos padažu. Prieš valgant sojos padažo įsipilama į specialią gilią lėkštelę ir jis paskaninama wasabi krienais (pagal skonį). Trumpam imerkiame suši į sojos padažą ir valgome.

Skanaus!

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai