Ingredientai

jūros dumblių lapų 6 vnt.
sušių ryžių 200 g
ryžių acto 50 ml
lašišos 250 g
kreminio sūrio 120 g
avokado 1 vnt.
sojos padažo
vasabio padažo
cukraus 10 g
druskos 10 g

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia paruoškite ryžius – išvirkite juos pagal instrukciją.

2. Tuomet į puodą supilkite actą, cukrų ir druską, kaitinkite, kol ištirps druska ir cukrus. Atvėsinkite ir supilkite į karštus ryžius. Išmaišykite, palikite ryžius atvėsti iki kambario temperatūros.

3. Ant bambukinio kilimėlio dėkite sojos lakštą. Tolygiai užtepkite ryžius, bet per vidurį palikite mažą poros cm pločio juostelę. Į ją sudėkite smulkiai pjaustytą lašišą, avokadą, užtepkite kreminio sūrio. Bambukinio kilimėlio pagalba suvyniokite sushi į standų ritinėlį.

4. Standžiai susuktą sushi išimkite iš kilimėlio, paimkite didelį peilį, sušlapinkite jį ir pjaustykite sušius į 2 cm storio gabalėlius. Valgykite su sojos padažu ir vasabio padažu.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl”.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai