Ingredientai
Sviestas
150
g
Miltai
175
g
vanduo
3
šaukštai
Grietinėlė
300
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Miltai
2
šaukštai
Fermentinis sūris
200
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
pagal skonį
Brendis
1
šaukštas
Porcijos: 8
Puikus karštas užkandis pavakariams ar netikėtiems svečiams pavaišinti.
Gaminimo eiga
Paruoškite tešlą. Sviestą smulkiai sukapokite ir sumaišykite su miltais, kad gautųsi trupiniai. Įpilkite vandens ir greitai užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą ir palikite 1 val.
Paruoškite įdarą. Išplakite grietinėlę iki standumo, supilkite kiaušinių trynius, suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite sūrį, berkite druską, pipirus ir muskato riešutus. Įpilkite brendžio arba maderos.
Plonai iškočiokite tešlą ir dėkite į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą su išimamu dugnu. Subadykite pyrago tešlą šakute. Padėkite į šaldytuvą 15 – 30 min.
Kepkite 10 min. 220 C°, neatidarydami orkaitės. Vėliau užpilkite paruoštą užpilą ir dar kepkite 25-30 min., kol užpilas pakils ir įgaus rusvą atspalvį.
Atsiliepimai