Ingredientai

Miltai 175 g
vanduo 3 šaukštai
Miltai 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Muskato riešutai pagal skonį
Brendis 1 šaukštas
Porcijos: 8
Puikus karštas užkandis pavakariams ar netikėtiems svečiams pavaišinti.

Gaminimo eiga

Paruoškite tešlą. Sviestą smulkiai sukapokite ir sumaišykite su miltais, kad gautųsi trupiniai. Įpilkite vandens ir greitai užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą ir palikite 1 val.

Paruoškite įdarą. Išplakite grietinėlę iki standumo, supilkite kiaušinių trynius, suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite sūrį, berkite druską, pipirus ir muskato riešutus. Įpilkite brendžio arba maderos.

Plonai iškočiokite tešlą ir dėkite į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą su išimamu dugnu. Subadykite pyrago tešlą šakute. Padėkite į šaldytuvą 15 – 30 min.

Kepkite 10 min. 220 C°, neatidarydami orkaitės. Vėliau užpilkite paruoštą užpilą ir dar kepkite 25-30 min., kol užpilas pakils ir įgaus rusvą atspalvį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai