Porcijos: 5
Sūrio pyragas – lengvas ir purus desertas, kuris, pripažinkite, kuria palaimos jausmą. Pyrago kepti nereikia, o tai reiškia, kad teks lukterėti, kol jis svečiuosis šaldytuve. Bet dėl sūrio torto – verta!

Gaminimo eiga

1. Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome, kad išbrinktų.

2. Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.

3. Želatiną pašildome iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname.

4. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame į šią masę ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės.

5. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirstome. Apibarstome tarkuotu šokoladu (galima aplieti karamele, papuošti mėgiamomis uogomis). Statome į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų.

Skanaus!

P.S. Ėmiau 2 pakelius sausainių „Selga“ (360 g) ir ištirpinau 170 g sviesto, bet užtektų apie 130 g - tuomet pagrindas bus minkštesnis. Tortas išėjo pasakiškai skanus!

aj-receptai.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai