Ingredientai

Kalakutienos kepsniai (viso 200–300 g) 2 vnt.
„Panko“ džiūvesėliai 8 šaukštai
Miltai 6 šaukštai
Garstyčios 2 šaukšteliai
Juodieji pipirai „Tellicherry“ žiupsnelis
Druska
Aliejus (kepti, virti)
Basmati ryžiai 100 g
Ryžių actas 4 šaukštai
Mėgstamos prieskoninės žolelės (papuošti)
Jūros dumblių lapeliai „Sushi Nori“
KEPSNIŲ PADAŽAS:
Terijaki padažas (tirštas) 100 g
Sojos padažas „Thay Soya“ 2 šaukštai
Sezamo sėklos 1 šaukštelis
Česnakai 1 skiltelė
Citrinų sultys 1 šaukštas
POMIDORŲ GARNYRAS:
Vidutinio dydžio svogūnas (radonasis arba paprastas) 1 vnt.
Pomidoriukai sauja
Vanduo 1 stiklinė
Actas 4 šaukštai
Kalendra žiupsnelis
Cukrus 1 šaukštas
Druska 1 šaukštelis
AGURKŲ GARNYRAS:
Nago dydžio imbieras 1 vnt.
Druska žiupsnelis
PIEVAGRYBIŲ GARNYRAS:
Vidutinio dydžio pievagrybiai 6 vnt.
Druska žiupsnelis
Pipirai žiupsnelis
Vynuogių actas (gali būti obuolių actas) 2 šaukštai
OBUOLIŲ GARNYRAS:
Obuoliai 2 vnt.
Druska žiupsnelis
„Sushi“ actas 2 šaukštai
„KIMCHI“ ROMANINĖS SALOTOS:
Nedidelės romaninės salotos 1 vnt.
Česnakai 4 skiltelės
Marinuotos uoginės paprikos 2 vnt.
Nago dydžio imbieras 1 vnt.
Druska
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Į gilesnį indą įmuškite kiaušinį, dėkite garstyčias, juoduosius pipirus „Tellicherry“, druską ir viską gerai išmaišykite.

2. Kepsnį apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvesėliuose. Kad gražiai pasidengtų.

3. Į keptuvę supilkite aliejų ir pakaitinkite. Jo turėtų, būti tiek, kad pilnai apsemtų mėsą ir ji jame plaukiotų. Kai aliejus įkais, dėkite kepti mėsą. Vartyti nereikia. Kai šnicelio kraštai iškyla į paviršių, palaikykite kelias sekundes ir ištraukite.

4. Į pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir juos išvirkite.

5. Į indelį dėkite ryžius apšlakstytus ryžių actu, berkite susmulkintus laiškinius česnakus ir išmaišykite.

6. Kepsnius supjaustykite gabaliukais ir dėkite ant ryžių. Pilkite pagamintą padažą ir užbarstykite mėgstamų prieskoninių žolelių (labiausiai tiktų kalendros ir bazilikai) bei smulkiai karpytų jūros dumblių lapelių „Sushi Nori“.

7. Viską ragaukite su Jūsų pagamintu garnyru.

8. Kepsnių padažas. Terijakio padažą sumaišykite su sojos padažu „Thay Soya“, įberkite sezamo sėklų, įtarkuokite česnako ir citrinos žievelės, įpilkite citrinos sulčių. Viską išmaišykite. Prieš patiekdami padažą galite pašildyti.

Sultingasis šnicelis su originaliais garnyrais

Garnyrai:

1. Pomidorų garnyras. Svogūnus supjaustykite norimo dydžio skiltelėmis, pomidorus nuimkite nuo kotelių. Visus prieskonius pakaitinkite apie 5 minutes, pabaigoje supilkite actą. Nuėmus nuo ugnies sudėkite pomidoriukus ir svogūnus bei palaikykite apie 3 valandas.

2. Agurkų garnyras. Supjaustykite agurką plonais griežinėliais, įtarkuokite citrinos žievelės, imbiero, įberkite druskos ir įpilkite vyno acto. Viską lengvai išmasažuokite ir dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

3. Pievagrybių garnyras. Pievagrybius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, įberkite druskos, pipirų, apšlakstykite vynuogių actu. Palaikykite šaldytuve 3 valandas.

4. Obuolių garnyras. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Įberkite druskos, įpilkite acto. Uždenkite indą plėvele ir palaikykite šaldytuve 3 valandas.

5. „Kimchi“ romaninės salotos. Salotas atskirkite po vieną lapą, nes jas reikės sluoksniuoti. Susmulkinkite uogines paprikas, sutarkuokite česnaką, dėkite pomidorų padažą, įtarkuokite imbiero. Pabarstykite druskos ir viską išmaišykite. Į dubenėlį dėkite šaukštelį padažo ant jo dėkite salotos lapą ir tepkite padažą. Taip sluoksniuokite visus salotos lapus. Laikykite 3 valandas šiltoje patalpoje. Tokias salotas jau galite valgyti. Vėliau laikykite šaldytuve, bet neilgiau nei tris dienas.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Visus garnyrus marinuokite prieš ruošdami patiekalą, o ne ilgesniam laikui. Taip ingredientai išlaikys daugiau naudingų savybių ir bus skanesni.
  • Kopūstus galite naudoti ir kitokius. Pvz.: paprastą gūžinį kopūstą, bet rinktis jį, kuo jaunesnį.
  • Obuoliams marinuoti galite naudoti ir paprastą actą, tik įdėkite žiupsnelį cukraus.
  • Kepsniams galite naudoti ir vištieną, ir kiaulieną.
  • Kepant šniceliai turėtų skęsti aliejuje lyg verdant, taip jie bus traškūs išorėje ir sultingi viduje. Kuo daugiau aliejaus, tuo mažiau galimybių, kad mėsa išsausės, nes taip ji tolygiai keps.
  • Prie šio patiekalo labai tinka patiekti marinuotą imbierą, kokį valgote prie sušių.
  • Kuo plonesnis mėsos gabalėlis, tuo greičiau jis iškeps.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai