Ingredientai

Miltai 100 g
Cukrus 100 g
Obuoliai 4 vnt.
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Citrinų sultys 1 šaukštelis
Skaniausias ir vienas greičiausių rudens sezono kepinių, kuriam nesugaišite daug laiko ir jums prireiks vos kelių sudedamųjų dalių.

Gaminimo eiga

Pirmiausia pasiruoškite obuolius: perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklides ir nulupkite. Supjaustykite obuolius riekelėmis ir sudėkite į kokį indą, o jame negausiai apšlakstykite citrinų sultimis.

Palikite obuolius stovėti, kadangi jie apšlakstyti - jiems nieko nenutiks (nesubliukš, neparus) ir po kelių valandų. Pasiruoškite tešlą: kiaušinius išsukite su cukrumi ir cinamonu iki šiokio tokio purumo (dėl cinamono masė nebus balta, todėl nemėginkite to išgauti).

Į masę įsijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Imkite silikoninį kepimo indą ir pripildykite jį puse pasiruoštos masės, ant jos dėkite obuolių riekeles, kiek įmanoma, mėgindami užpildyti visus tarpus, sudėję visus obuolius ant viršaus užpilkite likusią tešlą. Šiek tiek krestelkite ir trinktelkite formą į stalą (tik nestipriai), kad tešla tolygiai pasiskirstytų.

Apibarstykite viršų vaniliniu cukrumi, taip išgausite traškią plutelę. Šaukite pyragą į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Iškepus pyragui palikite jį orkaitėje su praviromis durelėmis nors 10 min. Drėgnas, minkštas ir nerealiai skanus, šiltas pyragas ant jūsų stalo.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai