Ingredientai

Miltai 270 g
Vanduo 120 ml
Druska žiupsnelis
Cukrus 2 žiupsneliai
Bulvės 4 vnt.
Sviestas 2 šaukštai
Pienas 4 šaukštai
Česnakai 3 skiltelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Į dubenėlyje susmulkintas mieles supilkite drungną vandenį, suberkite cukrų ir druską.

2. Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.

3. Mielių ir aliejaus mišinį supilkite į miltus.

4. Tešlą reikia minkyti tol, kol ji ims žvilgėti. Patogiausia minkyti ne dubenyje, o ant stalo.

5. Išminkius tešlą, pabarstykite ją miltais ir uždenkite rankšluosčiu. palikite 2 valandoms, kad iškiltų.

6. Plonai iškočiokite.

7. Virtas bulves sutrinkite su pipirais, druska, pienu ir sviestu.

8. Suberkite tarkuotą sūrį, įspauskite česnako ir gerai išmaišykite.

9. Įdarą tepkite ant iškočioto tešlos lakšto.

10. Susukite ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Delnu juos švelniai suplokite.

11. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

12. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai