Ingredientai

Miltai 270 g
Vanduo 120 ml
Druska žiupsnelis
Cukrus 2 žiupsneliai
Bulvės 4 vnt.
Sviestas 2 šaukštai
Pienas 4 šaukštai
Česnakai 3 skiltelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Į dubenėlyje susmulkintas mieles supilkite drungną vandenį, suberkite cukrų ir druską.

2. Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.

3. Mielių ir aliejaus mišinį supilkite į miltus.

4. Tešlą reikia minkyti tol, kol ji ims žvilgėti. Patogiausia minkyti ne dubenyje, o ant stalo.

5. Išminkius tešlą, pabarstykite ją miltais ir uždenkite rankšluosčiu. palikite 2 valandoms, kad iškiltų.

6. Plonai iškočiokite.

7. Virtas bulves sutrinkite su pipirais, druska, pienu ir sviestu.

8. Suberkite tarkuotą sūrį, įspauskite česnako ir gerai išmaišykite.

9. Įdarą tepkite ant iškočioto tešlos lakšto.

10. Susukite ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Delnu juos švelniai suplokite.

11. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

12. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Bavariški raugintų kopūstų kroketai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Bavariški raugintų kopūstų kroketai

Halloumi sūrio kamuoliukai su morkomis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Halloumi sūrio kamuoliukai su morkomis

Jūros gėrybių užkandis La paranza
Lengvai paruošiamas
30 min.

Jūros gėrybių užkandis La paranza

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“