Ingredientai

Miltai 270 g
Mielės 10 g
Vanduo 120 ml
Druska žiupsnelis
Cukrus 2 žiupsneliai
Alyvuogių aliejus 50 ml
Bulvės 4 vnt.
Sviestas 2 šaukštai
Pienas 4 šaukštai
Kietasis sūris 100 g
Česnakai 3 skiltelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Į dubenėlyje susmulkintas mieles supilkite drungną vandenį, suberkite cukrų ir druską.

Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.

Mielių ir aliejaus mišinį supilkite į miltus.

Tešlą reikia minkyti tol, kol ji ims žvilgėti. Patogiausia minkyti ne dubenyje, o ant stalo.

Išminkius tešlą, pabarstykite ją miltais ir uždenkite rankšluosčiu. palikite 2 valandoms, kad iškiltų.

Plonai iškočiokite.

Virtas bulves sutrinkite su pipirais, druska, pienu ir sviestu.

Suberkite tarkuotą sūrį, įspauskite česnako ir gerai išmaišykite.

Įdarą tepkite ant iškočioto tešlos lakšto.

Susukite ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Delnu juos švelniai suplokite.

Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas