Ingredientai
Šaldyti vidutinio dydžio bananai
2
vnt.
Natūralus žemės riešutų sviestas be priedų
80
g
Klevų sirupas (nebūtina, ypač jei bananai gerai prinokę ir saldūs)
šaukštas
Kristalinė (maldon) druska
žiupsnelis
Smulkinti sūdyti kepinti žemės riešutai pabarstymui (nebūtinai)
šaukštas
Porcijos: 2
Instagramo paskyros eatamins autorė Laura Šimkūnaitė kviečia pasigaminti sočius ir labai skanius ledus.
Gaminimo eiga
1. Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir maždaug 1-2 minutes trinkite iki vientisos masės.
2. Gautą masę ledų šaukštu dėkite į indelius ir pabarstykite smulkintais sūdytais žemės riešutais bei kristaline (maldon) druska.
Lauros pastebėjimas:
* Iš šaldytų bananų labai paprasta pasigaminti ledus. Kai jau matote, kad bananai pakankamai sunokę, t.y. ant jų žievės atsirado rudų taškelių ir dėmelių, juos reiktų nulupti ir supjautyti 1-2 cm griežinėliais.
* Supjaustytus bananus dėti į šaldymo indelį ar maišelį ir dėti į šaldiklį bent kelioms valandoms. Arba taip laikyti net iki kelių savaičių kol prireiks gaminant vaisių kokteilius, dedant į košes arba ruošiant ledus.
Atsiliepimai