Ingredientai

Šaldyti vidutinio dydžio bananai 2 vnt.
Natūralus žemės riešutų sviestas be priedų 80 g
Klevų sirupas (nebūtina, ypač jei bananai gerai prinokę ir saldūs) šaukštas
Kristalinė (maldon) druska žiupsnelis
Smulkinti sūdyti kepinti žemės riešutai pabarstymui (nebūtinai) šaukštas
Porcijos: 2
Instagramo paskyros eatamins autorė Laura Šimkūnaitė kviečia pasigaminti sočius ir labai skanius ledus.

Gaminimo eiga

1. Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir maždaug 1-2 minutes trinkite iki vientisos masės.

2. Gautą masę ledų šaukštu dėkite į indelius ir pabarstykite smulkintais sūdytais žemės riešutais bei kristaline (maldon) druska.

Lauros pastebėjimas:

* Iš šaldytų bananų labai paprasta pasigaminti ledus. Kai jau matote, kad bananai pakankamai sunokę, t.y. ant jų žievės atsirado rudų taškelių ir dėmelių, juos reiktų nulupti ir supjautyti 1-2 cm griežinėliais.

* Supjaustytus bananus dėti į šaldymo indelį ar maišelį ir dėti į šaldiklį bent kelioms valandoms. Arba taip laikyti net iki kelių savaičių kol prireiks gaminant vaisių kokteilius, dedant į košes arba ruošiant ledus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai